LinkedIn-utbildning i Helsingfors

I förra veckan var jag  i Helsingfors för en utbildning i LinkedIn. Min kund hade bjudit in sin marknads- och HR-avdelning för uppmuntra dem till att använda LinkedIn mer i sitt arbete.

Jag gick bland annat igenom varför det är en fantastisk kanal att använda i sin professionella roll, hur man kan stärka sin expertroll och hur man använder LinkedIn på bästa sätt. Vi uppdaterade även tillsammans deras Linkedin-profiler så att de kunde få hjälp på plats.

LinkedIn är ju en mycket effektiv plattform för professionellt nätverkande och en plats där personer kan bygga sin professionella image, vilket också gynnar eventuella arbetsgivare. När allt kommer omkring är LinkedIn inte bara ett nätverk för att hitta nya jobb, utan också ett nätverk där det finns möjlighet att skapa relationer som kan skapa nya affärsmöjligheter.

Att ha en utbildning i en kanal som LinkedIn ökar chansen att medarbetarnas profiler ser professionella ut, säkerställer att de förstår kanaler och att arbetsgivaren gärna vill att de ska hjälpa till att sprida ordet om dem och bygga sina egna expertroller. Inte för att man som arbetsgivare kan tvinga en medarbetare, men genom att uppmuntra medarbetare kommer man en lång väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *