Everybody in (the Club)house?

Ingen har väl missat den nya snackisen Clubhouse? Det sociala nätverket där bilder och text ersatts av ljud.

Att det blivit en sådan snackis är för att det dels inte hänt så mycket vad gäller sociala plattformar på ett tag (Tiktok och Snapchat har ju några år på nacken nu) och dels för att det är invites-only för att gå med (precis som Spotify hade från början). Man behöver alltså bjudas eller släppas in av någon i sitt nätverk för att få gå med.

I Clubhouse kan man gå med i öppna rum där det talas på olika förbestämda temat. Du kan även anordna schemalagda öppna eller stängda rum för förbestämda deltagare eller prata med dina vänner som är online.

Vad jag personligen gillar mest är nog att Clubhouse får världen att kännas lite mindre, precis som Twitter när det var nytt. Man kan lyssna på och eventuellt prata med egentligen vem som helst, även välkända personer, om vilka ämnen som helst. Det är högt och lågt och kreativiteten är hög, precis som det är i början av något nytt.

Det har ju pratats en hel del om ljudrevolutionen och detta är såklart en del av det. Personligen tycker jag att det är lite jobbigt att man just ska prata, men lyssna till andra gör jag gärna. Och jag kommer garanterat att starta diskussioner i rum när jag bara vågar släppa sargen 😉
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *